Howdo Creative Direction is een

fris designbureau & grafischbureau

dat via socialmedia b2b probeert te ondersteunen in marketing strategie en artdirection door middel van een boek, briefpapier of brochure

Enexis

Via een grotendeels onzichtbaar netwerk van kabels en leidingen voorziet Enexis als netbeheerder 2,7 miljoen huishoudens en bedrijven in het noorden, oosten en zuiden van het land van elektriciteit en gas, zodat zij comfortabel kunnen wonen en plezierig kunnen werken. Service en betrouwbaarheid staan daarbij voorop.

HOWDO heeft voor Enexis een social media strategie ontwikkeld waarmee het duurzaam de toekomst in kan. Naast deze (content) strategie heeft HOWDO een handige toolkit met templates ontwikkeld die Enexis in kan zetten voor haar verschillende social media kanalen.

Strategie

HOWDO heeft samen met Enexis een uitgebalanceerde social media strategie ontwikkeld waarmee ingespeeld kan worden op alle corporate thema’s en actualiteiten.

Thema’s

HOWDO heeft de verschillende corporate thema’s van Enexis: Betrouwbaar, Betaalbaar, Klantgericht en Duurzaam geïmplementeerd in de strategie en visuele uitwerking van de templates.

Content

HOWDO heeft richtlijnen voor de medewerkers van Enexis ontwikkeld waaraan de content van de social media posts moet voldoen. Naast richtlijnen over onderwerpen, taalgebruik e.d.  is er ook een contentkalender ontwikkeld.

Templates

HOWDO heeft op basis van de social- strategie, de corporate thema’s en content een aantal templates ontwikkeld de communicatiemedewerkers van Enexis in kunnen zetten op de verschillende sociale media.

Conceptuele Vormgeving

HOWDO wordt regelmatig ingeschakeld als vaste partner van Enexis om content en conceptuele vormgeving te genereren voor haar social media kanalen. Met als eindresultaat een herkenbare social media communicatie die consistent is in de merkbeleving die Enexis naar de verschillende doelgroepen uit wil stralen.

Enexis corporate film

HOWDO heeft voor Enexis een aansprekende corporate film gemaakt. De opdracht was om een korte en boeiende bedrijfsfilm te maken met alle (strategische) pijlers van Enexis daarin verwerkt. HOWDO heeft door middel van een pakkend script en storytelling alle pijlers aan bod laten komen en met behulp van split scènes en –screens dynamiek in de film aangebracht die de aandacht van de kijker vast houdt.